Home Phone
na kaj paziti pri izdelavi spletne strani

Na kaj paziti pri izdelavi spletne strani

Na kaj paziti pri izdelavi spletne strani, da ne boste slabe volje. To raje opozarjamo, ker ne želimo, da bi bil kdo labe volje, sploh pa ne vi kot stranka. Tudi, če se ne odločite, da vam mi naredimo spletno stran vam svetujemo, da se najprej pozanimajte o nekaterih stvareh, ki so opisane spodaj. Naj vas ne zamika nizka cena, ker običajno je to pogojeno s kakimi omejitvami. Te omejitve so običajno vidne pri možnostih urejanja spletne strani, ker pa nimate administratorskih pravic, pa ne morete urejate vse vsebine. Torej, gremo po vrsti.

Na kaj paziti pri izdelavi spletne strani – izkušnje

Klicale so nas že stranke, ki jih ni bilo malo in ki so imele težave z urejanjem spletne strani ali pa z dostopom do strežnika. Čeprav so za spletno stran plačali kar pošteno ceno in je bilo obljubljeno, da bo dostop do vsega, le tega ni bilo. Nikjer pa to ni bilo zapisano. Zato prosim pazite, da je to ali v ponudbi ali vsaj napisano na mejlu in se potem lahko sklicujete na obljubo. Pri nas teh težav ni, ker stranki vedno pošljemo dostop do strežnika in si lahko sami naredijo kopijo spletne strani in kerirajo dodatne poštne predale, preusmeritve, nastavljajo obvestila o dopustih… Zgodilo se je tudi, da se je strežnik pokvaril oziroma je odpovedal disk z vsemi podatki, varnostnih kopij ni bilo in stranka je čez noč ostala brez skpletne strani, v katero je vložila kar nekaj truda, saj je bilo na strani ogromno člankov, povezav…

Na kaj paziti pri izdelavi spletne strani – cena

Veliko strank najprej zanima cena. Pa je to ena taka zadeva, ki jo lahko določimo šele na koncu želja, potreb in oblike spletne strani. To je ena ključnih zadev pri na kaj paziti pri izdelavi spletne strani, ker od vas potrebujemo veliko informacij. Ko določimo ceno in to potrdite, se tega držimo in ni neljubih presenečenj, ko vam pošljemo račun. Vedno se vnaprej dogovorimo, koliko bo tudi kaka nadgradnja, dodatek, sprememba, karkoli, česar vi ne boste naredili, pa bi radi. Pa ne da ne znate, ampak vi imate svoj posel, mi svojega. Zato pazite na ceno in ne izbirajte najcenejše izvedbe, ker so lahko težave. Vemo, da so razlike v ceni enormne, zato je priporočljivo, če pošlejte nekaj povpraševanj različnim agencijam in se boste na podlagi tega lažje odločili.

Na kaj paziti pri izdelavi spletne strani – dodatki

Običajno je v sami ceni izdelave spletne strani zajeta samo izdelava strani, ne pa gostovanje. Lahko vam bodo računali prostor in vsak poštni naslov ločeno. Lahko boste potem dobili račun tudi za varnostni ssl certifikat, da bo vaša stran https in bo posledično varna. Lahko bodo cene gostovanja potem prevelike v primerjavi s konkurenco. Seveda je to odvisno, kaj gostovanje nudi in kako hiter je strežnik in kako pogosto se bo dogajalo, da vaša spletna stran ne bo dosegljiva…

na kaj paziti pri izdelavi spletne strani

Na kaj paziti pri izdelavi spletne strani – FAQ

Dostop do strežnika

Morate imeti dostoo do strežnika, kjer vaša spletna stran gostuje oziroma dostop do nadzorne plošče gostovanja vaše spletne strani.

Možnost urejanja vsebin

V urejevalniku spletnih vsebin morate imeti možnost urejanja vseh vsebin. Torej morate imeti administracijski dostop, ne kot uporabnik. Tako boste lahko urejali vse vsebine, ne da bi imeli kaj zaklenjeno in naj bi to urejal samo nekdo, ki bo zato zaračunal.

Spletna pošta

Pri nakupu domene lahko na vašo domene vežete oziroma kreirate tudi elektronske predale. Do teh morate imeti dostop kadarkoli od kjerkoli. Se pravi spletni dostop, da niste odvisni od raznih odjemalcev pošte, kot so outlook ali kak drug. Torej ni važno, kje ste, elektronski naslov mora biti dosegljiv. V večini primerov se lahko elektronski naslov doda tudi v obstoječ gmail račun in se tako rešite dvojnim mejlom, ker je vse pod eno streho.

Kopije (backupi) spletnih strani

Večina strežnikov omogoča varnostne kopije spletne strani. To je zelo dobrodošlo v primeru, če vam spletno stran okužijo ali je nedelujoča zaradi kakih vdorov. Lahko se pa tudi zgodi kaka druga težava. Tako lahko obnovite spletno stran z nekaj kliki. To je obvezna zadeva, ki mora biti prisotna pri samem gostovanju spletne strani. Zato tudi ni vsako gostovanje primerno.

Cena spletne strani

Naj vas najcenejša ponudba ne zavede, ker je običajno, da je kak skrit tekst ali pa ni vse zajeto v ceni.